Referat

GaFF kryssade i genrepet

Med mindre än 2 veckor kvar till seriestart så var det dags för träningsmatch mot Argo, ett lag som vi träningsspelat mot 3 ggr tidigare genom åren. Ett soligt Gamlestadsvallen, med lite blåsiga inslag som alltid.

FÖRSTA HALVLEK
Första halvlek är stabil från våran sida. Vi släpper inte till ett enda farligt läge och framåt så har vi stundtals fina kombinationer. Vi får in Pontus.L precis så som vi ville och därifrån så blir det ofta farligt. Pontus har ett antal fina lägen, som han ofta ligger bakom själv, men Argos målis gör det bra. Richard har ett par avslut som slinker strax utanför och Glenn har en bra chans på hörna.
En godkänd första halvlek, där vi för att vara nöjda, hade behövt göra ett par mål.

ANDRA HALVLEK
Vi får en chans direkt i första halvlek där Robin skjuter i famnen på målvakten. Istället så anfaller Argo på högerkanten och spelar in till en helt fristående Argospelare som enkelt rakar in bollen, 0-1! I det skedet inte rättvist.
Men det skulle förändras. Kommande 25 minutrar är bara Argos. Dom har ett friläge, en nick från nära håll. Båda räddas av Dino. Men säkert 5 bra lägen till. Det är ingen idé att påpeka vad vi gör dåligt under denna period. För allt är helt värdelöst. Det är som en "football-fails" video som utspelas på vallen denna söndag. Det ramlas, snedsparkas och tas 100% dåliga beslut i 25 minuter.
Sista 20 tar vi oss själva i kragen någorlunda och Argo börjar bli trötta, men skapar ju fortfarande lägen då och då. Det gör vi med, Pontus har ett läge, Robin har flera och Glenn har ett avslut som blockas.
Mattias slår en snabb frispark till Ali som slår ett stenhårt inlägg som skarvas av Robin i bortre, 1-1! Väldigt snyggt mål.
Långa lag sista minutrarna, och matchen avslutas med en hörna för Argo efter att Dino snedsparkat på en hemåtpass.

SAMMANFATTNING
Om vi börjar med det negativa, så är det ju att vi är nere på en så skrämmande låg nivå när vi är som sämst i denna match. Vi hade inte vunnit mot något lag i lokalfotbollen i det läget. Vi gör inte alls som vi pratat om och det underpresteras något enormt på flera håll.
Positivt är är att vi i alla fall visar tendenser i första halvlek och att vi ändå inte förlorar när vi spelar dåligt.
Nåväl, vi kan bättre. Kul att möta Argo igen som har sitt bästa lag på länge.

Dino Fazic 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng